מדריך לשירות העברת טסט לרכב

מדריך לשירות העברת טסט לרכב

פעם בשנה מגיע היום הזה, שבו אתה יודע שצריך לפנות את כל הלו”ז ולהתכונן לכאב ראש לא קטן: יום העברת טסט לרכב שלך. האם זה חייב להיות עד כדי כך קשה, מסורבל ומעצבן? לא תמיד. המדריך שהכנו כאן יעזור לך לדעת לקראת מה אתה עומד, וכך תוכל להיערך כראוי לעניין. שנס מותניים, קבל את הצפוי לך בשלווה, ושנן את השלבים הבאים:

שלב 1 – האגרה

השלב הראשון מתחיל ביום בו תקבל בדואר את טופס תשלום האגרה לחידוש רישיון הרכב שלך. הטופס הזה אומר להגיע כמה שבועות לפני התאריך בו פג הרישיון הקודם, כלומר – התאריך בו ביצעת את הטסט הקודם.

חשוב לדעת שלא פעם האגרה החמקמקה הזו עשויה ‘להיעלם’, בעיקר אם עברת דירה לאחרונה. לכן, כדאי שתהיה ערני בשבועות שלפני התאריך המדובר ואם לא קיבלת את האגרה לביתך – ברר זאת מול משרד הרישוי הקרוב לביתך.

את תשלום האגרה ניתן לבצע גם דרך הרשת, בעמוד זה.

אם תרצה לדעת מהו הסכום שאותו אתה צפוי לשלם, תוכל לעשות זאת כאן.

שלב 2 – המוסך שלך

בגדול, שלב זה הוא בגדר המלצה: אם תרצה, תוכל להגיע למוסך הקבוע שלך מספר ימים לפני שתבצע טסט לרכב, שם הוא יעבור בדיקת טרום-טסט. בדיקה זו תאפשר לך לגלות את הליקויים השונים, לתקן אותם מבעוד מועד וכך להגיע ליום המדובר כשהרכב במצב טוב ואין סיבה שלא יעבור במהירות את הטסט הרשמי. כאמור, זהו שלב שהוא בגדר רשות – אך מומלץ שתעשה זאת, במקום להיכנס ולצאת מספר פעמים ממכון הרישוי ביום הטסט.

שים לב! ישנם מוסכים המציעים שירות מלא של העברת טסט לרכב, צפו לדוגמא בהצעה של רשת המוסכים הילוך שישי שהוציאו גם סרטון על הנושא:

שלב 3 – הגעה למכון הרישוי

הגיע הרגע לקחת את הרכב לטסט עצמו. לפני שאתה יוצא לדרך, בדוק כאן את רשימת מכוני הרישוי המוכרים על ידי משרד התחבורה, כדי לדעת מהו הקרוב ביותר לביתך. אל הבדיקה הבא את אגרת חידוש הרישיון לאחר ששילמת אותה, כמו גם את הביטוח לרכב ואת תעודת הזהות שלך. בכל מקרה בו אדם מבצע טסט לרכב בשם מישהו אחר, עליו להצטייד בטופס ייפוי הכוח הצמוד לאגרת הרישוי.

שלב 4 – הבדיקות

זהו השלב העיקרי של הטסט: בדיקת הרכב שלך, אשר תבטיח כי הוא בטיחותי וכשיר לנהיגה על כבישי ישראל למשך שנה נוספת. בדיקות אלו יכללו בחינה של שלל מערכות ברכב, וביניהן:

ü      תאורה

ü      בלמים

ü      היגוי

ü      הילוכים

ü      מגבים

ü      מראות

ü      צמיגים

ü      מפלט (אגזוז)

במהלך הבדיקות הללו, מומחי המכון יוכלו לאתר ליקויים שונים, בהתאם להנחיות של משרד התחבורה. אלו הנחיות מדויקות וקפדניות מאוד, כך שלא ניתן ‘לעגל פינות’ בשלב זה. כאמור, כל ליקוי חמור מחייב תיקון והגעה מחדש לבדיקה – כולל הצגת קבלות על ביצוע התיקון במוסך המתאים. אגב, כיוון אורות קדמיים יכול להתבצע במהלך הבדיקה במכון הרישוי, ולא ייגבה עליו תשלום נוסף.

שלב 5 – סיום וקבלת האישור

לאחר שהרכב נבדק מכל צדדיו, תשוחרר לדרכך. תקבל לידיך את אותה מדבקה מפורסמת ועגולה שתודבק על ידך על שמשת הרכב הקדמית – זוהי ההוכחה הניצחת לכך שהרכב שלך כשיר לנסיעה למשך שנה נוספת. ברכותינו: סיימת את התהליך בהצלחה!

הערה חשובה:

משרד התחבורה מתייחס בצורה שונה לרכבים ‘וותיקים’: בעל רכב שיוצר לפני למעלה מ-15 שנים, יידרש להציג לפני כל טסט לרכב אישור על בדיקת הבלמים במוסך מורשה; רכב שגילו מעל 19 שנים, יידרש להציג את אותו אישור – ויחויב לעבור טסט פעמיים בשנה.

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *