הגיע הזמן להחליף את הרכב האם לבחור בטרייד או בשוק היד 2

אז הנה הגיע היום שהחלטתם ללכת על רכב חדש ולהחליף את הישן, כבר בחרתם לעצמכם רכב אותו אתם רוצים לרכוש אבל כדי לממן את הרכישה צריך לממש את הכסף על הישן והבחירה בין טרייד אין לבין שוק הרכבים המשומשים היא בחירה בין נוחות וסוג של אחריות אך לרוב בעלות שהיא לא אטרקטיבית לבין עבודה שחורה ומלוכלכת אבל שטמון בה פוטנציאל גדול יותר לכסף שלכם, במה תבחרו?


בכתבה זו נעסוק בשאלה, ביתרונות ובחסרונות שבין החלפת הרכב בטרייד אין של החברות הגדולות בשוק לבין זה שקיים בשוק הרכבים המשומשים הפרטי.


יתרונות בטרייד אין מול החברות הגדולות בשוק


• נוחות העסקה – אז אין ספק איך שלא נסתכל על זה שהדרך הנוחה יותר היא ביצוע הטרייד אין מול חברות ההשכרה והליסינג הגדולות כגון שלמה סיקסט, אוויס, אלדן, אלבר וכ”ו… אין צורך לפרסם את הרכב בלוח יד 2 ולקבל עשרות טלפונים מטרידים, להתמכח עם אנשים ולבצע העברת בעלות, הם עושים עבורכם 90% מהעבודה ומהניירת העסקה קצרה יותר ואתם יכולים להתרווח בכסא בזמן זה.
• אחריות על הרכב הנרכש – רוב חברות הליסינג וההשכרה שמוכרות את רכביהם המשומשים בטרייד אין מאפשרים ללקוח ליהנות מאחריות של שנה עד שנתיים בדרך כלל על הגיר והמנוע.
• בחירת רכב מתוך מגוון עצום – בחירת הרכב אותו אתם רוצים תתבצע מתוך צי הרכבים של החברה, אתם יכולים להציב להם תנאי סף כגון שנתון, קילומטראז’ וצבע והם ישלפו לכם את הכי קרוב לדרישות שלכם דרך מבט חטוף במחשב שמכיל את המלאי שיש לחברה.
חסרונות טרייד אין ויתרונות שוק היד 2
• הכסף מדבר – החיסרון הגדול ביותר שבטרייד אין מול חברות הענק הוא הפוטנציאל לחסוך כסף בעסקה שקיים בשוק היד 2, בטרייד אין מול חברות הענק יהיה מה לדבר על המחיר אבל בסכומים קטנים וזאת לעומת שוק היד 2 שבו הפוטנציאל שלכם גדול יותר ביחס ליכולת המיקוח שלכם.
• ברישיון הרכב יופיע מליסינג / השכרה – אם תרכשו רכב מחברות הליסינג וההשכרה ברישיון הרכב שלו יופיע שהוא היה בעבר שייך לחברה כזו והערך שלו ירד בהתאם כשתרצו למכור אותו.

Rate this post