ניר גלילי – בחירת רכב שמתאים לצרכים שלך

ניר גלילי – בחירת רכב שמתאים לצרכים שלך

בחירת רכב, מסביר ניר גלילי, תת אלוף במילואים, צריכה להתבצע באופן מושכל. רכב לא כדאי לקנות באופן אמוציונאלי, וגם אם יש משמעות למאפיינים כמו צבע או מראה חיצוני, יש משמעות רבה יותר למאפיינים מכאניים, לעוצמת המנוע ובמיוחד – לאלמנט הבטיחות. דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שלא כל רכב יתאים לכל אחד. הבחירה המוצלחת נשענת על מאפיינת הנהג וכן על סוג השימוש הצפוי. רכב שאמור לשמש בעיקר לנסיעות מהבית לעבודה בהחלט עשוי להיות שונה מזה שנבחר כדי לקחת את המשפחה לטיולי סוף שבוע ארוכים ונסיעות הרריות.

ניר גלילי – ניסיון בענף הרכב

הדעות של ניר גלילי בענייני רכב ותחבורה מעניינות, בין השאר מאחר והן מתבססות על ניסיון עשיר ומגוון בענף הרכב בישראל. כקצין בצבא ומנכ”ל בחברות מובילות בענף היה גלילי אחראי גם על קבלת החלטות רכש והצטיידות. היבטים כאלה, שמאפיינים לכאורה רק ארגונים עסקיים גדולים, יכולים בהחלט ללוות גם את הצרכן הפרטי ואת הנהג מן השורה בקבלת החלטות מושכלות יותר.

אחד ההיבטים החשובים שיש לקחת בחשבון, אומר גלילי, הוא שאלת תיבת ההילוכים. בין אם מעדיפים רכב יפני מוכר כגון סוברו או דייהטסו ובין אם מעדיפים שמות אמריקניים כמו שברולט או GMC, ההבדל בין התיבות השונות משפיע מאוד על הביצועים ועל חוויית הנהיגה. נהגים עירוניים, שחווים את הפקק מדי יום ויום יעדיפו, ללא ספק, את הרכב בעל התיבה האוטומטית. נהגים אחרים, שחוויית הנהיגה מאוד חשובה להם, יעדיפו דווקא את התיבה הידנית. תיבה זו, אגב, יותר חסכונית ומאפשרת ביצועים טובים יותר אך לא כל נהג מרגיש איתה בנוח. זאת, בכל סוגי הרכבים – מיונדאי ועד סיטרואן, מהונדה ועד ניסאן.

למה חשוב להתייחס

גם אם ניר גלילי הוא איש צבא בעברו, אין זאת אומרת שהוא ממליץ בהכרח על רכבים “קשוחים” בלבד, על ג’יפים ארבע על ארבע או דגמים עירוניים בעלי נפח מנוע גדול וכוחות סוס רבים. חשוב, הוא אומר, לתת משקל למאפיינים שיעשו טוב לנהג ושיהיו מותאמים לצרכי היחיד ובמקרה שמדובר במשפחה – לצרכי המשפחה.

כששאולים את ניר גלילי למה כוונתו, הוא מסביר: יש לבחון ברצינות מאפיינים כגון:

  • מספר הנוסעים – יש רכבים המתאימים בעיקר לרווקים או לזוגות צעירים ויש כאלה שמתאימים למשפחה ממוצעת. יש גם דגמים שיושבים בדיוק על הצרכים של משפחה מרובת ילדים.
  • בטיחות – לא רוכשים רכב לפני שבודקים את רמת הבטיחות ואת אבזור הבטיחות. ההבדלים בין דגמים שונים ובין שנתונים שונים מאוד משמעותיים.
  • שיקול פיננסי – לא רק מחיר הרכב חשוב, למרות שחשוב להתאים אותו לרמת ההכנסות. לא פחות חשוב מכך – רמת ירידת הערך הידועה בכל שנה וכן עלות החלפים והתיקונים.
  • מפרט טכני – גם מי שפחות מבין במפרטים יכול בקלות לעשות שיעורי בית ולברר את המפרט. זה חשוב לא רק ברכבי יוקרה.

מרחבי הרשת:
יורם קראוס – מטפס הרים, כתבה באתר מאקו

Rate this post